KALLE ROVANPERä HEHKUTTAA KIRAHVEJA

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla eksoottisissa merkeissä, kun ohjelmassa on Kenian Safari-ralli. Kevään sadekauden takia olosuhteet ovat haastavat.

Kalle Rovanperä odottaa näitä haasteita mielenkiinnolla.

- Nuotituksen aikana on ollut sekä sadetta että aurinkoa. Kun sade tulee, se muuttaa olosuhteita todella rajusti. Tiet ovat sellaisia, että vesi hävittää niistä pidon kokonaan. Tuntuu kuin ajaisi jäällä kesärenkailla. Teille jää myös runsaasti seisovaa vettä, Rovanperä toteaa Unibetin haastattelussa.

Safari-rallin luonne on muuttunut 1900-luvulta, mutta Rovanperä korostaa kisassa riittävän yhä haasteita.

- Välillä menemme ruohikossa pelkän kahden kapean ajouran varassa. Samoin leikkausten kanssa täytyy olla todella tarkkana nuotituksessa, ne pitää olla hyvin merkattuina. Ruohikossa voi olla kiviä ja muita vaaroja, joten nuotitus täällä on erittäin hankalaa, Rovanperää kertoo.

Rovanperä kertoo, että Safarin rajujen olosuhteiden takia autoihin tehdään muutoksia. Näistä näkyvin on niin sanottu snorkkeli, jolla estetään veden ja mudan pääseminen moottoriin. Silmät on kuitenkin hyvä pitää auki muidenkin muuttujien varalta.

- Kesken erikoiskokeen voi nähdä kirahveja ja muita eläimiä syömässä, kun tulemme ralliautolla kaasu pohjassa kohdalle. Se on todella mahtavaa, Rovanperä sanoo.

Rovanperä ei aja tänä vuonna kokonaista MM-sarjaa. Keniassa hän halusi ehdottomasti olla mukana.

- Valinta oli minulle helppo. Kisa ajetaan minulle edulliseen ajankohtaan myös muita kauden autourheilutapahtumia silmällä pitäen. Olemme myös ajaneet täällä hyviä tuloksia, esimerkkinä yksi voitto. Safari tarjoaa aina uusia kokemuksia ja nyt maaliskuussa saamme varmasti nauttia uusista haasteista, Rovanperä ilmoittaa.

Safari-rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan torstaina. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös: Kalle Rovanperä piti vielä kielen keskellä suuta - tämä on suomalaisen suunnitelma

2024-03-28T03:02:36Z dg43tfdfdgfd